12 PUCNJEVA Kolumbijski nogometaš ubijen zbog autogola

Ubijen je pištoljem kalibra 38, pri čemu je ubojica nakon svakog od 12 pucnjeva vikao “Gol !!!”, u poznatom stilu južnoameričkih sportskih komentatora.

Poznati kolumbijski nogometaš Andrés Escobar ubijen je 2. srpnja 1994. godine u gradu Medelinu. Ubijen je zbog pogreške koju je učinio na utakmici SAD-Kolumbija, kad je igrajući u obrani slučajno zabio gol vlastitoj ekipi. Naime, Escobar je trčao ispred protivničkog napadača i pokušao je nogom zaustaviti loptu. Međutim, lopta se tako nezgodno odbila od njegove kopačke da je završila ravno u golu, mimoišavši vratara.

Kolumbijski narko-bossovi imali su uložen veliki novac kladeći se u prolaz Kolumbije u drugi krug. Riječ je bila o Svjetskom prvenstvu u nogometu 1994. u SAD-u. Kolumbija je bila u skupini sa SAD-om, Rumunjskom i Švicarskom i zbog zabijenog Escobarovog autogola jedina nije prošla skupinu. Narko-bossovi odlučili su se osvetiti Escobaru.

Kobnog dana u 3 sata ujutro trojica ubojica dočekala su ga na parkiralištu u Medelinu. Ubijen je pištoljem kalibra .38, pri čemu je ubojica nakon svakog od 12 pucnjeva vikao “Gol !!!”, u stilu južnoameričkih sportskih komentatora. Još istog dana policija je uhvatila Humberta Castra Muñoza, tjelesnog čuvara poznatog kolumbijskog narko-kartela, koji je sljedećeg dana priznao ubojstvo. Osuđen je na 43 godine zatvora, ali je izašao već nakon 11. Na Escobarovom sprovodu okupila se masa od oko 120.000 ljudi.

NAJNOVIJE