39 posto radnika u BiH redovito koristi umjetnu inteligenciju

Istraživanje je pokazalo kako u BiH 39 posto radnika redovito koristi umjetnu inteligenciju, najčešće za istraživanje i razvoj, administrativne zadatke i pisanje.

Tri četvrtine radnika diljem svijeta vjeruju da će generativna umjetna inteligencija (GenAI) donijeti neku razinu poremećaja na radnim mjestima i tržištu rada. No unatoč nesigurnosti koju donosi genAI, većina ih nije previše zabrinuta: 57 posto njih spremno je na prekvalifikaciju kako bi nastavili karijerno napredovati, a čak 64 posto ih smatra da imaju prednost pri pregovaranju za poslove.

Ovo su neki od nalaza novog izvještaja objavljenog od strane Boston Consulting Group (BCG), The Network i The Stepstone Group. Nazvana “Kako se radne preferencije mijenjaju u doba GenAI-a”, studija se temelji na anketnim podacima više od 150 tisuća radnika iz 188 zemalja i drugi je dio izdanja serije Decoding Global Talent za 2024. godinu, prethodna izdanja su objavljena 2014., 2018. i 2021. godine.

Nalazi studije naglašavaju proaktivnost radnika u odnosu na potencijalne utjecaje GenAI-a. Prioritetiziranjem prekvalifikacije i razvoja, oni se ne samo pripremaju za prilagodbu tehnološkim promjenama, već su uvjereni i u svoju sposobnost da napreduju na evoluirajućem tržištu rada. Takva je prilagodljivost ključna je za održavanje snažne i otporne radne snage suočene s tekućim tehnološkim napretkom, ocjenjuju autori istraživanja BCG-a.

“Svjedočimo brzom razvoju i sazrijevanju stavova zaposlenika prema AI-u, te ključnoj spoznaji da će predanost kontinuiranom stručnom usavršavanju osigurati dugoročnu zapošljivost,” rekao je Jens Baier, izvršni direktor i viši partner u BCG-u i lider u radu tvrtke na izvrsnosti ljudskih resursa.

Globalno, radnici su također jasni oko onoga što ne žele – 54 posto bi odbilo atraktivnu ponudu za posao ukoliko bi imali loše iskustvo tijekom procesa intervjua. O tome koliko je važno kako se ljudi osjećaju tijekom razgovora za posao najviše govori statistika, prema kojoj je negativno iskustvo tijekom zapošljavanja drugi najznačajniji razlog za odbijanje ponude za posao, kod tražitelja posla u Sjevernoj Americi i Europi. Dodatno, 40 posto radnika kaže da neće raditi za tvrtke koje ne nude podršku za mentalno zdravlje ili za koje se smatra da imaju negativan utjecaj na društvo.

„Što se tiče radnika u Bosni i Hercegovini, kod njih prepoznajemo skepticizam u konstantnoj utrci za time da ostanu konkurentni na tržištu rada i zabrinutost zbog utjecaja novih tehnologija, primarno generativne umjetne inteligencije na radna mjesta danasnjice. Ipak, Bosna i Hercegovina aktivno prati svjetske trendove u usvajanju GenAI tehnologije u tipičnim industrijama – poput ITa, istraživanja i razvoja i financijskim uslugama”, komentirala je Nataša Bišćan Filipović iz Boston Consulting Group.

U Bosni i Hercegovini se 55 posto radnika spremno prekvalificirati u svakom slučaju zbog budućeg utjecaja umjetne inteligencije na tržište rada i radnu snagu. To je za radnike u BiH dva postotna boda ispod globalnog prosjeka od 57 posto spremnih na prekvalifikaciju u svakom slučaju. Ako je to nužno, spremno ih se prekvalificirati daljnjih 38 posto, dok se osam posto uopće nije spremno prekvalificirati. Zanimljivo, skoro polovica radnika smatra da će Gen AI transformirati njihove poslove, što implicira potrebu za značajnim prekvalificiranjem.

Prema sektorima, radnici u tehnološki intenzivnim sektorima, kao što su IT i digitalizacija, pokazuju posebno visoku spremnost za prekvalifikaciju, ali također i radnici u sektorima istraživanja, te transporta li logistike. S druge strane, radnici u tradicionalnijim industrijama također prepoznaju potrebu za sticanjem novih vještina koje su relevantne za moderno tržište rada.

Istraživanje je pokazalo kako u BiH 39 posto radnika redovito koristi umjetnu inteligenciju, najčešće za istraživanje i razvoj, administrativne zadatke i pisanje.

Iako je spremnost za prekvalifikaciju visoka, radnici u BiH također ističu potrebu za boljim pristupom obrazovnim programima i resursima. To uključuje pristup obukama, radionicama i kursevima koji su relevantni za nadogradnju vještina. Također, očekuju da će poslodavci i vlada pružiti podršku u procesu prekvalifikacije, bilo kroz financijsku pomoć, fleksibilnost u radnom vremenu ili kroz razvoj specifičnih programa koji ciljaju na prekvalifikaciju radne snage.

Zanimljivo, utjecaj umjetne inteligencije očit je u onome što tražitelji posla diljem svijeta žele na svojem idealnom radnom mjestu. Sigurnost posla bila je najvažniji faktor za radnike u istočnoj i južnoj Aziji, posebno među onima koji smatraju da AI ima više utjecaja na njihov budući rad. Učenje i razvoj bili su na vrhu liste za Bliski Istok i Sjevernu Afriku, subsaharsku Afriku i Latinsku Ameriku, naglašavajući snažnu želju za prilagodbom, napredovanjem i unaprjeđenjem vještina u evoluirajućem okruženju. Vrlo konkurentna tržišta rada posljednjih godina i snažna pregovaračka pozicija radnika odraženi su u tome što je financijska kompenzacija glavni prioritet za Amerikance i Kanađane, dok je ravnoteža između posla i privatnog života najvažnija za Europljane.

NAJNOVIJE