54-godišnji zaštitar preminuo nakon tučnjave u klubu koji drži lokalni HDZ-ovac

U biogradskom ugostiteljskom objektu u nedjelju je oko 4 sata došlo do fizičkog sukoba više osoba, a teško ozlijeđeni 54-godišnjak je umro u zadarskoj bolnici, izvijestila je zadarska policija koja je privela dvojicu i istražuje slučaj.

U priopćenju Policijske uprave navodi se da je u 4.05 sati policija postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Biograd da pružaju liječničku pomoć muškarcu u ugostiteljskom objektu u Biogradu. Ozlijeđeni 54-godišnji hrvatski državljanin je prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je umro.

U koordinaciji s dežurnom županijskom državnom odvjetnicom, koja je izašla na mjesto događaja, policija je provela očevid dok se u prostorijama policije nalaze dvije muške osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje svih okolnosti ovog događaja.

Za sada je utvrdila kako je tijekom večeri u ugostiteljskom objektu bilo narušavanja javnog reda i mira te fizički sukoba između više osoba.

Po nalogu županijske državne odvjetnice nad tijelom preminulog je naložena obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Prema pisanju medija umro je zaštitar iz ugostiteljskog objekta.

Jutarnji: I prije bilo tučnjava

Otvorenje ovogodišnje sezone po biogradski noćni klub “Aqua” pošlo je po zlu jer policija upravo istražuje okolnosti pod kojima je u zadarskoj Općoj bolnici preminuo 54-godišnji muškarac nakon tučnjave i narušavanja javnog reda i mira, što je potvrdila policija.

I dok se okolnosti ovog događaja tek trebaju ustanoviti podsjetit ćemo da ovo nije prvi, ali je dosad najteži incident u noćnom klubu čiji je suvlasnik ujedno i gradski vijećnik Danijel Šangulin (HDZ), kako to piše na službenim stranicama Grada, prenosi Jutarnji list.

Šangulin je starijin sin Tončija Šangulina, bivšega dugogodišnjeg biogradskog gradonačelnika. Još prije desetak godina i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa po anonimnoj prijavi bavilo se noćnim klubom “Aqua”, ali na kraju je zaključilo da neće pokrenuti postupak jer se otac Šangulin se ne smatra dužnosnikom kako to propisuje zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Naime, u anonimnoj prijavi pisalo je da je klub otvoren mimo zakonskih uvjeta i kako je to bila upravo zasluga Tončija Šangulina.

Gostovao niz zvijezda

Klub u kojemu svakog ljeta gostuju brojne domaće i regionalne zvijezde estrade – pa su tako primjerice u njemu tijekom proteklih godina pjevali Jelena Rozga, Vesna Pisarović, Seka Aleksić, Željko Samardžić, Saša Matić i brojni drugi – i prijašnjih je godina bio poprište sukoba, tučnjava, ali i prijava zbog nezakonitosti u radu. Tako je 12. lipnja prošle godine ispred kluba izbila masovna tučnjava zbog čega je iz Zadra i Biograda na mjesto događaja poslano više policijskih ophodnji. Sukob je izbio oko četiri sata ujutro, no do dolaska policije sudionici tučnjave su se razbježali.

Četiri godine ranije, 9. srpnja 2018. godine ispred “Aque” se potuklo više mladića, a najdeblji kraj izvukao je 21-godišnjak kojemu je slomljena čeljust, dok je 26-godišnjak iz tučnjave izišao sa slomljenim nosom. Dr. Ana Pogačnik, liječnica iz Ljubljane koja ljetuje u Biogradu polovicom srpnja prošle godine zbog buke iz tog kluba pisala je Državnom inspektoratu, ministrici turizma, policiji i brojnim medijima, upozoravajući na buku iz Aqua cluba i tražeći intervenciju.

NAJNOVIJE