TRAGEDIJA NA KORIDORU VC Radnik Euroasfalta poginuo u prevrtanju dizalice

Tridesetdevetogodišnji radnik sarajevske tvrtke Euroasfalt na izgradnji autoceste Koridora Vc, na dionici Tešanj – Lepenica, poginuo je danas oko 10.55 sati u prevrtanju dizalice – potvrdio je Feni glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Samir Valentić.

“Dizalica je bila dovezena na “labudici”, a radnik inicijala I.I. iz Lukavca, rođen 1984. godine, trebao je da je spusti sa “labudice”. U prevrtanju dizalice smrtno je stradao, dok nije bilo drugih ozlijeđenih”, kazao je Valentić.

Uviđaj će izvršiti službenici Policijske stanice Tešanj i županijski inspektor zaštite na radu, a po nalogu dežurnog županijskog tužitelja Tužiteljstva ZDK-a.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić precizira kako se nesreća dogodila u naseljenom mjestu Tešanjka te da je dizalica skliznula sa “labudice”, u čijoj se blizini nalazio radnik koji je poginuo.

“Stvarno mi je žao poginulog čovjeka te izražavam duboko saučešće njegovoj obitelji. Opći je utisak da je ovo vrlo specifična trasa, koja prolazi kroz veliki broj naseljenih mjesta, ali nemoguće je i zaustaviti život. Jutros sam poslao svog saradnika da razgovara sa šefovima gradilišta o sigurnosti pješaka, a posebno učenika koji prolaze svakodnevno tom trasom. Sada nas je zatekla vijest o pogibiji ovog čovjeka”, kazao je Huskić.

Najavio je da će tražiti novi sastanak s izvođačima, nadzornim organima i investitorima radova te lokalnim institucijama o sigurnost građana uz gradilište te prometnice.

NAJNOVIJE