Na Badnjak pucnjava u restoranu u Dublinu, mladić ubijen pred obiteljima na večeri

0
31

U Dublinu se na Badnjak dogodila pucnjava u restoranu u kojoj je jedan mladić poginuo, a jedna osoba je ranjena i teško ozlijeđena. Napad se dogodio u restoranu Browne’s Steakhouse u glavnoj ulici u Blanchardstownu oko 20 sati po lokalnom vremenu, piše BBC.

Nakon pucnjave su dvojica muškaraca završila u bolnici James Connolly Memorial, gdje je muškarac u dvadesetim godinama proglašen mrtvim. Vjeruje se da je mladić koji je umro bio i napadač koji je ušetao u restoran s ciljem da ubije osobu koja je tamo sjedila.

Drugi muškarac, u četrdesetima, nalazi se na liječenju od prostrjelnih rana i u teškom je stanju, rekla je irska policija. U restoranu će se obaviti tehničko vještačenje, a posla će imati i ured državnog patologa. Zasad nema uhićenih.

RTE je izvijestio da je pucnjava povezana s bandama te da se dogodila pred gostima restorana, uključujući obitelji s djecom koje su jele vani na Badnjak, piše Irska.ie.

Irski premijer Leo Varadkar rekao je da je bio šokiran kada je čuo za oružani napad u glavnom gradu. Varadkar je na X-u objavio da je taj restoran posjetio mnogo puta

Irska ministrica pravosuđa Helen McEntee osudila je pucnjavu rekavši da je “zloba rezultirala nezamislivom ljudskom patnjom ovog Božića”.

“Posebno je odvratno da bilo tko može činiti takvo nasilje pred obiteljima na okupu”, dodala je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here