Strancu na Jadranu nestala jahta, no ono što je kasnije doživio je filmski scenarij

Odmor ovog kolovoza na Kvarneru u Hrvatskoj pretvorio se u noćnu moru za Thomasa Kernbergera. Štajerac, koji vodi “Beisl” u Irdningu, krenuo je drugi dan sa svojom Edership jahtom “Chanel” (izgrađena 1987.) prema otočiću Silbi. Na brodu su bile i njegova supruga Sandra i kći Chanel.

“Tamo smo se usidrili u malom zaljevu, a onda smo se navečer gumenjakom iskrcali na obalu da idemo jesti”, rekao je Kernberger za “Kleine Zeitung”. Oko dva sata kasnije obitelj se vratila, ali jahte nije bilo.

“Pomislio sam u sebi: To ne može biti istina. Čak sam prije toga zaronio do sidra da provjerim je li dobro ukopano”, kaže Kernberger. Štajerac, njegova supruga i kći morali su provesti noć na klupi u parku.

Potraga za jahtom s lokalnim vlastima bila je neuspješna. Ubrzo se pokazalo da je brod ukraden. Hrvatska policija dala je obitelji malo nade da će ikada više vidjeti brod. Ali otprilike dva tjedna kasnije, jahta se iznenađujuće ponovno pojavila u Bariju u južnoj Italiji. “Chanel” je očito korišten za krijumčarenje.

Kernberger je bio presretan i odmah se zaputio u Bari. Tamo je Štajerac doživio gorko razočaranje. Nalaznici traže nagradu od 30.000 eura – u protivnom će jahta biti prodana na dražbi. Štajercu su tada dopustili da se nakratko ukrca, no ključ mu nije predan. U međuvremenu je sve preraslo u pravni spor. Hoće li Kernberger ikada dobiti svoj “Chanel” otvoreno je pitanje.

“To je užas. Moja žena i ja smo za njega štedjeli 20 godina”, rekao je očajnički ugostitelj za “Kleine Zeitung”.

NAJNOVIJE