AKCIJA BOX Oduzeto gotovo 2.000 kilograma neocarinjene robe

Policijski službenici Granične policije BiH, zajedno sa službenicima Uprave za neizravno
oporezivanje BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a prema naredbama Suda BiH, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva BOX, prilikom čega su obavljeni pretresi osoba, prostorija i pokretnih stvari na većem broju lokacija na području Višegrada i Sarajeva, priopćila je Granična policija.

Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je veći broj osumnjičenih osoba počinio kazneno djelo „Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“ iz članka 215. KZ BiH u vezi s kaznenim djelom „Krijumčarenje“ iz članka 214. KZ BiH, tako što su u dužem vremenskom razdoblju, od studenog 2022. godine, obavljali krijumčarenje trošarinske robe (aroma za nargilu) i drugih vrsta roba, preko državne granice, iz Srbije u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole, prilikom čega su takvim radnjama nanijeli štetu proračunu BiH, a za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist. U tijeku navedenih aktivnosti, slobode je lišen veći broj osoba, naveli su.

Planskim aktivnostima u sklopu Operativne akcije BOX privremeno je oduzeto 1 860 kg trošarinske robe, arome za nargilu, čija je tržišna vrijednost oko 360 000 KM.

U tijeku je nastavak aktivnosti, navodi se u priopćenju.

NAJNOVIJE