USKOK I POLICIJA U AKCIJI Uhićenja u Zagrebu i Zadru povezana s Josipom Rimac?

U novoj akciji USKOK-a i PNUSKOK-a uhićene su dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Navedene radnje provode se na području Zadra i Zagreba u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, kažu iz USKOK-a.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Neslužbeno N1 doznaje da je riječ o kaznenim djelima povezanima sa Sveučilištem u Zadru. Od izvora u Zadru, N1 doznaje kako je jedna osoba uhićena u Zadru, a jedna u Zagrebu.

Prema neslužbenim informacijama, USKOK-ova akcija usmjerena je prema bivšoj rektorici zadarskog sveučilišta Dijani Vican. N1 doznaje da su istražitelji u ponedjeljak pokucali na njena vrata.

Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno doznajemo i da se optužbe tiču pogodovanja građevinskoj tvrtki ‘Graditelj svratišta’ iz Zagreba te da je uhićen njezin direktor Ante Stanišić.

N1 neslužbeno doznaje i da se s novim slučajem povezuje Josipu Rimac koja danas nije uhićena.

Jutarnji list navodi kako istražitelji sumnjaju da je bivša državna tajnica urgirala kod bivše rektorice vezano za jedan posao na Sveučilištu u Zadru za koji je bila zainteresirana tvrtka zagrebačkog poduzetnika. Dnevnik dodaje i da je Josipa Rimac, dok je bila na dužnosti državne tajnice u Ministarstvu uprave, stanovala upravo u stanu u zgradi na zagrebačkim Mlinovima čiji je vlasnik tvrtka Graditelj svratišta.

Na pitanje o uhićenjima ministar pravosuđa Ivan Malenica kojega su novinari susreli na obilježavanju dana zagrebačkog Pravnog fakulteta kazao je tek da akciju provode neovisna tijela.

Bivša HDZ-ova državna tajnica i ranije kninska gradonačelnica te saborska zastupnica Josipa Rimac optužena je, podsjetimo, i za pogodovanje investitoru izgradnje vjetroelektrane na području Ervenika i Knina.

U postupku proizašlom iz afere Vjetroelektrane osumnjičena je za niz malverzacija, uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, pogodovanje izmjenama uvjeta za zakup državnog zemljišta za uzgoj stoke na krškim pašnjacima i slično.

NAJNOVIJE