ALARMANTAN PORAST RIZIKA Roditelji, budite oprezni – Sve više male djece na meti pedofila na internetu

AutorHina

Djeca mlađa od 10 godina sve su češće meta pedofila na internetu, pokazuju u srijedu podaci nadzornog tijela IWF-a.

Internet Watch Foundation (IWF) primio je 392.660 prijava o mogućim spornim stranicama s fotografijama u 2023., od kojih je za 275.655 utvrđeno da su utemeljene.

Od toga njih 107.615 ili 39 posto sadrži fotografije djece mlađe od 10 godina, što je porast od 25 posto u odnosu na 2022.

Ukupno 254.070 ili 92 posto stranica prijavljenih 2023. sadržavalo je ono što se klasificira kao fotografije ili videozapisi koje su djeca sama stvorila, bilo da su prevarena ili prisiljena na snimanje vlastitih opscenih slika.

Otprilike petina materijala koji su sami stvorili bila je u najgoroj kategoriji, rekao je IWF. Godinu prije toga 16 posto je pripadalo najgoroj kategoriji.

Izvršna direktorica IWF-a Susie Hargreaves rekla je: “Fotografije koje su iznuđene ili su ih djeca osnovnoškolske dobi prisiljena snimiti sada u šokantnom broju pronalaze svoj put do najekstremnijih stranica posvećenih seksualnom iskorištavanju djece.”

– Ono što se događa u dječjoj sobi, preko web kamere, dijele, njima trguju i prikupljaju predani i odlučni seksualni predatori, dodala je.

– IWF vidi rezultate u do sada neviđenom broju. Ovi kriminalci su nemilosrdni, ističe.

AutorHina

NAJNOVIJE