ANALIZA Udari na Hute su neuspjeh u suzbijanju krize, regija sada strepi od odgovora Irana

“Napadi na Hutije ovog jutra odražavaju neuspjeh Zapada u suzbijanju rata, izjavio je američki dopisnik Mark Stone, dodajući da je regija već napeta te kako sada treba vidjeti kakav je odgovor Irana i Hutija.

“Ne znamo koja je bila kolateralna šteta. Ako je bilo kolateralne štete, to će biti zaista zabrinjavajuće”, kaže Stone, američki dopisnik za Sky News.

“Također ne znamo kako će Hutiji i Iran reagirati na sve ovo, pa je regija koja je već bila izuzetno napeta sada ponovno u krizi.

On ukazuje na sukobe Hezbolaha na sjevernoj granici Izraela i napade iranskih saveznika na američke snage u regiji, kao i udare Hutija na brodove. “Pogledajte sve to zajedno, zapadni pokušaj suzbijanja krize na Bliskom istoku nije uspio”, kaže on.

Službenik američke administracije rekao je Stonu da su udari ovog jutra izvedeni s očekivanjem da će značajno oslabiti sposobnost Hutija da napadaju trgovačke brodove.

Još nije jasno što je točno pogodeno – SAD i UK kažu da su pogodili lokacije za lansiranje bespilotnih letjelica i raketa.

Još nije jasno što je točno pogođeno – SAD i Velika Britanija kažu kako su gađali mjesta za lansiranje bespilotnih letjelica i projektila.

NAJNOVIJE