APLIKACIJA SKY Bh. državljanin uhićen u Frankfurtu, čeka se izručenje

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u SR Njemačkoj, koordinira aktivnosti povezane sa uhićenjem osumnjičenog Todorović Milivoja (1975.) iz Bijeljine, koji uhićen u Frankfurtu temeljem tjeralice Tužiteljstva BiH.

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko–kartela, povezan sa tzv. ”Škaljarskim klanom”, uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regiji Zapadnog Balkana, priopćilo je Tužiteljstvo.

U okviru predmeta sa dešifriranim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužiteljstvo BiH u suradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, taj osumnjičeni identificiran je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koji se uglavnom nalazi u inozemstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Tužiteljstvo BiH sa partnerskim institucijama, poduzeti će sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organiziralo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg kaznenog procesuiranja.

NAJNOVIJE