BAČENA BOMBA na restoran u Belgiji čiji je vlasnik iz BiH

Ali postoje neke indicije da je ovaj napad u vezi sa narko miljeom i to je trenutačno naš glavni trag istrage, rekao je Brujns

Snažna eksplozija oštetila je restoran “Wok & Chicken Style”, u mjestu Vilrijk, nedaleko od Antwerpena, čiji je vlasnik biznismen iz Bosne i Hercegovine.

Lokalno stanovništvo je prijavilo eksploziju u noći između petka i subote, u 2:40 sati, a glasnogovornik policije Wouter Bruyns o tom incidentu je rekao da trenutno nemaju nekih posebnih tragova.

Ono što se pretpostavlja jeste da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu i u eksploziji su oštećena ulazna vrata kao i fasada zgrade u kojoj se restoran nalazi. Koliko je eksplozija bila jaka svjedoči i da su vidljiva oštećenja na automobilima koji su parkirani sa druge strane ulice – rekao je Bruyns za belgijske medije, a prenose Nezavisne.

Na teren su odmah izašli forenzičari koji su pokrenuli istragu, a na terenu su i pripadnici federalne policije. Cijelo naselje je odmah zapečaćeno i to je trajalo satima, dok policija nije izuzela dokaze.

Sam kontekst i okolnosti se još istražuju. Ali postoje neke indicije da je ovaj napad u vezi sa narko miljeom i to je trenutačno naš glavni trag istrage. Najbitnije je da nitko nije ozlijeđen, a na terenu su bile službe Hitne pomoći kako bi pomogli stanovnicima okolnih zgrada, koje je eksplozija probudila i uznemirila, rekao je on.

Mediji prenose da je restoran u vlasništvu biznismena bosanskog porijekla koji živi u Schildeu, a koji je navodno stari poznanik policije i pravosuđa.

NAJNOVIJE