BAVARSKA Policija pucala u 30-godišnjaka koji je nožem napadao prolaznike i vikao “Allahu akbar”

U četvrtak navečer muškarac naoružan nožem napao je nekoliko prolaznika u blizini željezničke stanice u Bavarskoj, ranivši dvoje od njih. Kada je policija uhitila napadača, on je navodno napao i policajce, uzvikujući pritom “Allahu akbar”.

Policajci su potom morali pucati u 30-godišnjaka, te je u njega ispaljeno nekoliko hitaca. Počinitelj je na licu mjesta podlegao ozljedama, piše Kroativ.at.

Napadač je navodno 30-godišnji muškarac. Policijski glasnogovornik rekao je u četvrtak navečer da se detalji zlodjela te informacije o napadaču ne mogu podijeliti s javnosti zbog same istrage koja je u tijeku.

“Ali mi znamo tko je on.”, rečeno je iz policije. Trenutno su u tijeku istrage i potrage vezane za napadača i njegovu okolinu. Međutim, još se ne može potvrditi postoji li teroristička ili islamistička pozadina.

Dvojica ozlijeđenih prolaznika nisu životno ugroženi, doznaje se iz policije. Policajci nisu ozlijeđeni. Mjesto zločina ograđeno je u četvrtak navečer radi forenzičkih istraživanja. Policija je pozvala svjedoke događaja da se jave.

NAJNOVIJE