BEČ: Njegovateljica iz Srbije opljačkala nemoćnu staricu, ‘posušila’ joj cijeli stan

Čini se da nema kraja prijevarama i krađama u Beču. Posljednji slučaj govori nam o teškoj krađi 79-godišnje starice iz Beča. Nju je navodno opljačkala njena njegovateljica koja navodno dolazi iz Srbije, a ima i mađarsko državljanstvo, piše Kroativ.at.

Prije nekoliko dana, usred bijela dana, cijeli stan bespomoćne žene u Donaustadtu ispraznila je njezina medicinska sestra odnosno njegovateljica. U isto vrijeme, žena je u susjednoj sobi trebala pomoć.

Ženi, koja već 35 godina boluje od multiple skleroze, ukradeni su novca, nakit i gotovo sve dragocjenosti, uključujući i toster, donje rublje i spavaćice. “Lilika je još htjela sto eura za kupovinu, što sam joj dala, ali se više nije vratila, sve moje stvari su nestale”, rekla je opljačkana žena.

“Moja majka je mogla umrijeti” – rekao je šokirani sin u intervjuu za “Heute”. Otkrio je da njegovateljica ima različite putovnice s različitim podacima i različita državljanstva. Policija je dojavu potvrdila, a Državna kriminalistička policija provodi očevid. Primjenjuje se pretpostavka nevinosti.

NAJNOVIJE