BEOGRAD Počelo svjedočenje obitelji ubijene djece u Ribnikaru

AutorN1

U Višem sudu u Beogradu danas je svjedočenjem obitelji žrtava nastavljeno suđenje u sudskim postupku protiv obitelji dječaka K.K. koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Postupak se vodi protiv oca Vladimira, majke Miljane i dječaka koji je pucao.

Nina Kobiljski, majka ubijene djevojčice, danas je u nastavku svog svjedočenja govorila i o Kecmanovićima i rekla da nije ispravno bilo što su držali toliku količinu oružja u kući, kao ni to što nisu pomogli svom sinu koji je pokazivao znakove da nije u redu.

“On o problemu ne priča, on uzima oružje, puca na glave i tijela djece i na taj način liječi depresiju i frustracije, na način na koji ga je otac učio”, navela je Kobiljski pričajući o maloljetniku.

Njen suprug Dragan Kobiljski je kazao da je kćerka bila njegova mezimica i dodao da se plaši da Kecmanovići budu na slobodi, jer oni, kako tvrdi, neće zaboraviti da rukuju oružjem nikad.

Bojan Asović, otac druge ubijene djevojčice, rekao je da je i on tog dana umro, ali da zbog mlađeg sina mora da nastaviti živjeti, prenosi Euronews.

Njegova supruga Marija Asović je istakla da je 2. svibnja ona sa svojom djecom igrala “ne ljuti se čovječe” dok su Kecmanovići spremali molotovljeve koktele, ukazujući da to govori dosta o obiteljima.

Asovićeva je rekla i da nije normalno što se roditelji dječaka ne osjećaju odgovornim i dodala da su krili da imaju bolesno dijete da ne bi ugrozili svoj ugled. Nakon pauze svjedočiti će obitelji Negić i Anđelković.

Tužbu je podnijelo ukupno 27 tužitelja, odnosno članova obitelji žrtava masakra, a tuženi su maloljetnik K.K. i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju sudskog postupka će donijeti odluku je li u potpunosti ili djelomično prihvata tužbeni zahtjev obitelji, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podnesena u sudskom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove uslijed smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uvjeti – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove uslijed smrti bliskog lica.

Pred ovim sudom vodi se i kazneni postupak protiv oca i majke dječaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio pucati, dok je maloljetnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio prijedlog Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Također, vodi se i sudski postupak koji su protiv Kecmanovića, škole u kojoj se dogodio masakr i države Srbije i tu tužbu su podnijeli članovi obitelji Dukić čija je kćerka tog tada ubijena. Nastavnica povijesti koja je tada teško ranjena nedavno je također podnijela tužbu protiv roditelja maloljetnog K.K.

AutorN1

NAJNOVIJE