BIH 28-godišnjak nožem nasrtao na suprugu i djecu i vikao “Sve ću vas pobiti”


Muškarac kojeg su u Mostaru svladali prolaznici nakon što je nožem nagrnuo na suprugu ide mjesec dana u pritvor.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 03.11.2023. godine, određen je jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom Edisu S. (1995.), nastanjen u Mostaru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „nasilje u obitelji“.

Osumnjičenom Edisu S. se stavlja na teret da je dana 01.11.2023. godine, oko 08,00 sati u Mostaru, u mjestu Vrapčići, u iznajmljenoj sobi, u objektu vlasništvo E. Š., u kojem je boravio sa suprugom i dvoje malodobne djece, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa suprugom S. S., na način da joj se obratio povišenim tonom, govoreći joj: „sve ću vas pobiti i ići u zatvor“, u jednom trenutku nasrnuo na oštećenu, držeći nož u desnoj ruci, pa je zamahujući nožem prema vratu oštećene pokušao ju četiri ili pet puta nožem ubosti u vrat, a oštećena je, braneći se od napada, pokušala spriječiti ubode u vrat i tom prilikom zadobila posjekotine na desnoj ruci i vratu, uslijed čega su joj nanesene lake tjelesne ozljede.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Edisu S. odredi iz razloga jer
naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom. Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa MUP-om HNŽ – PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

NAJNOVIJE