BiH Naoružani migranti šetaju bosanskohercegovačkim šumama!

U nastavku predmetnih aktivnosti na području Donjeg Svilaja, policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine su identificirali četiri osumnjičene osobe iz migrantske populacije koje su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene” iz članka 193. KZ BiH.

Tom prilikom su, poduzetim službenim radnjama, pronašli i privremeno oduzeli: dva pištolja: “Beretta” model “70” nepoznatog serijskog broja s pripadajućim okvirom i 6 komada streljiva cal 7.65 mm i “Beretta” nepoznatog modela, nepoznatog serijskog broja sa jednim pripadajućim okvirom i 10 komada streljiva cal 380 Auto, jedna automatska puška M70 s dva pripadajuća okvira i 57 komada streljiva cal 7.62 mm, kao i mobilne aparate s pripadajućim SIM karticama i druge predmete važne za kazneni postupak.

Predmetne osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predane u daljnju nadležnost postupajuće tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Predmetne aktivnosti su poduzete uz asistenciju službenika Federalne uprave civilne zaštite, piše Fena.

NAJNOVIJE