BiH Majka i kćerka stradale u požaru, otac spasio dvoje djece

U požaru koji je noćas izbio u Palama poginule su tridesettogodišnja žena i njena osmogodišnja kćerka, saznaju “Nezavisne novine“.

Požar se dogodio u mjestu Mokro, a policiji je prijavljen u 1.30 sati. Na lice mjesta izašli su policija i vatrogasci. Kako  je potvrđeno za “Nezavisne”, otac je uspio iz kuće izvući dvoje djece, te se vratio po kćerkicu i suprugu.”Međutim, vatra se rasplamsala i više nije mogao ući”, rekli su izvori “Nezavisnih novina”.

Kako je rečeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, Policijskoj stanici Pale je oko 1.30 prijavljeno da je u mjestu Mokro, općina Pale, došlo do izbijanja požara u kući.

“Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Pale i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Pale koji su lokalizirali požar. U požaru su smrtno stradali tridesettrogodišnja žena i osmogodišnje dijete“, rečeno je iz policije.

Uviđaj u prisutnosti sudskog vještaka je u tijeku nakon čega će se znati točan uzrok požara.

Tijela pronašli u dječijoj sobi

Goran Božić, zapovijednik Odjeljenja vatrogasne jedinice sa Pala, rekao je da požar nije primijećen na vrijeme jer je bilo gluho doba noći, kada nitko nije bio budan.

“Kako imamo informaciju, nastradala majka je probudila muža koji je iznio dvoje djece, svekrvu, svekra, ali je ona je nažalost ostala sa trećim djetetom i nije uspjela izaći”, rekao je Božić.

On naglašava kako je, nakon prijave, na lice mjesta otišlo jedno vozilo vatrogasaca.

“Zatečena je kuća zahvaćena požarom. Tada smo informirani da se u kući možda nalazi žena i dijete. Gasilo se sa vanjske strane nakon čega smo dobili pojačanje i uši u kuću”, rekao je Božić, prenosi Srna.

Istakao je da je nakon 45 minuta požar lokaliziran i u dječijoj sobi su zatekli dva tijela. Božić kaže da je gašenje požara trajalo jutros do 3.45.

NAJNOVIJE