BiH Medicinska sestra porodila trudnicu u sanitetu Hitne pomoći

U noći sa srijede na četvrtak oko 00:15 sati u sanitetu Hitne pomoći medicinska sestra Dževada je porodila trudnicu iz Busovače.

Sve se dogodilo oko 00:15 sati u noći sa srijede na četvrtak kada je u transportu PMP pronađena trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Nova Bila.

Obzirom da je dežurna sestra Dževada Mekić prilikom pregleda ustanovila da je porod već krenuo, uspješno je obavila porod dvadesetogodišnje majke.

U razgovoru za Busovacki.ba Dževada je kazala kako je porod u kolima HMP puno teži, ali da je izuzetno lijep osjećaj nakon svega.

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazala je u pravom trenutku kada je ustanovila da trudnica ne bi stigla do bolnice, a posebne čestitke je uputila porodilji koja je sve vrijeme sarađivala sa njom.

“Sinoć u transportu PMP u 00:15h pronađena je jedna mlada majka u dobi 20tih godina. Moram biti iskrena našla sam se pred velikom odgovornošću, ali sam i prihvatila situaciju mlada je majka da sve dam od sebe. Imala sam porodilja i više u tijeku rata i poslije, ali nisam imala priliku da porađam u kolima HMP. Hvala Bogu prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije da je pacijentica sarađivala i pratila moje savjete”, kazala je ona.

Porodilju su predali u GAO – Nova Bila, u stabilnom stanju.

NAJNOVIJE