BIH Priznao silovanja koja je počinio prije 30 godina

Optuženi za ratni zločin protiv čovječnosti na području Foče sporazumno je priznao krivnju, priopćilo je državno Tužiteljstvo.

Optuženi Tripković Novica (1947), optužen da je počinio kazneno djelo zločini protiv čovječnosti silovanjem dvije žrtve bošnjačke nacionalnosti, koje su bile zarobljene, a zatim nezakonito zatvorene na području Foče, u nazočnosti odvjetnika je priznao krivnju za ovo djelo počinjeno u kolovozu 1992. godine.

Sporazumnim priznanjem optuženi je u potpunosti priznao svoje sudjelovanje u počinjenom zločinu, te se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH i time doveo do ubrzanja procesa.

Prije zaključivanja sporazuma Tužiteljstvo BiH je obavilo razgovore sa oštećenim, koji su istaknuli da žele da optuženi odgovara za počinjene zločine i dali suglasnost za zaključenje ovog sporazuma.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 8 godina, koju je objedinio sa postojećom ranijom kaznom koju optuženi izdržava, te izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, zaključuje se u priopćenju Tužiteljstva BiH

NAJNOVIJE