BIH Tri mjeseca zatvora ocu koji je išibao sina nakon što ga je nazvala razrednica

Prema presudi Općinskog suda u Bugojnu, D.V. osuđen je na tri mjeseca zatvora jer je svog malodobnog sina istukao prutom te mu, kako je navedeno u presudi, nanio lake tjelesne povrede, javlja N1.

U presudi je navedeno da ova porodica ima troje djece te da je  u njihovoj porodičnoj kući otac istukao jednog od sinova. Sve se to dešavalo zbog, kako je navedeno u presudi, jer se sin kojeg je otac istukao bezobzirno ponašao prema drugarici iz škole.

Kada je (otac) dobio poruku od njegove razrednice da se isti neprimjereno ponaša prema drugarici iz razreda, tražeći da porazgovara sa sinom, te da uputi izvinjenje drugarici zbog svog ponašanja,natjerao malodobnog sina I.K. da mu donese prut, a nakon toga u prisustvu istog udarao dijete sina E.K i tom prilikom nanio mu lake tjelesne povrede u vidu masnica u predjelu desne ruke u predjelu desne strane rebara, te masnice u predjelu lijeve butine dok je za to vrijeme E. vrištao, te oca molio da ga prestane tući”, navedeno je u presudi.

Također, sud je optuženog obvezao na naknadu troškova krivičnog postupka u iznosu od 80 KM na ime troškova pristupa psihologa Katarine Mravak.

Cijelu presudu pročitajte OVDJE.

NAJNOVIJE