BiH Uhićeni migranti iz Afganistana planirali krijumčariti oružje u Hrvatsku?

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je u ponedjeljak od državnog suda da odredi pritvor četvorici ilegalnih migranata iz Afganistana koji su prošlog tjedna uhićeni uz granicu s Hrvatskom, gdje su naoružani boravili u improviziranim kampovima.

Iz Tužiteljstva BiH su potvrdili kako je jedan od uhićenih Waziri Basir (31) ranije bio osuđen na šest mjeseci zatvora u Srbiji zbog zloporabe narkotika. Uz njega su uhićeni i Ahmad Nisar (18), Afghan Bilal (20) i Abdul Qayoom Faqiri (29).

“Osumnjičeni su pod istragom zbog udruživanje radi počinjenja kaznenih djela i neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom”, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Pripadnici Granične policije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) otkrili su ih prošlog tjedna uz granični prijelaz s Hrvatskom kod mjesta Svilaj uz obalu Save. Iz Tužiteljstva navode kako do sada prikupljeni dokazi ukazuju na to da su planirali pronađeno vatreno oružje i streljivo prokrijumčariti u Hrvatsku, piše Hina.

I dalje traje istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti boravka naoružanih migranata na području uz granicu BiH i Hrvatske jer, kako ističu iz Tužiteljstva BiH, u dosadašnjim aktivnostima agencija za provedbu zakona u BiH uglavnom nisu evidentirani naoružani pripadnici migrantske populacije, posebice ne oni koji bi posjedovali automatsko naoružanje.

NAJNOVIJE