BIH Vlak usmrtio ženu u blizini Čapljine

Teška nesreća dogodila se u mjestu Šurmanci kod Čapljine, gdje je ženska osoba smrtno stradala nakon što je na nju naletio vlak Željeznica Federacije.

Prometna nesreća dogodila se jutros oko 6 sati, javljaju čitatelji portala Stijena.info, ističući da se radi o mještanki. Više detalja trebalo bi biti poznato nakon uviđaja, a o događaju su upućeni i policija i dežurni tužitelj.

Željeznička nesreća u ovom mjestu dogodila se i prije pet godina. Naime, brzi putnički vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina iskočio je iz kolosjeka prilikom nailaska na odron kamena- stijene na pruzi u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine dana 3.12.2017. godine u 19,05 sati. Tom prilikom vlak je gurao stijenu ispred sebe i oštetio kolosijek u dužini od 150-160 m, a lokomotiva na vozu se otkvačila od garniture, iskočila i prevrnula se na bok do korita rijeke Neretve. Lokomotiva je za sobom povukla prvi vagon od garniture koji je iskočio prema lokalnoj cesti, te još tri vagona.

U trenutku izvanrednog događaja u vozu je bilo 26 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen. Svi putnici su zbrinuti i prevezeni do svojih odredišta. U nesreći je tada ozlijeđen strojovođa.

NAJNOVIJE