BILIJUNAŠ SE BUĆKA NA JADRANU Jeff Bezos stigao u Hrvatsku jahtom od 500 milijuna dolara

Jeff Bezos je stigao u Hrvatsku. Njegova superjahta Koru, vrijedna 500 milijuna dolara, trenutno se nalazi kod Dubrovnika, točnije kod Elafitskih otoka. Pokazuju to podaci na stranicama koje prate kretanje najskupljih jahti svijeta. Prije toga Bezos je snimljen u Grčkoj.

S njim je zaručnica Lauren Sanchez, a prije nekoliko dana na jahti je s njima bila i glumica Demi Moore. Nije poznato je li i ona stigla u Hrvatsku, piše Index

Inače, Bezos je prije Grčke i Hrvatske na istoj jahti obilazio i Italiju, a navodno su na njoj organizirali i zaručničku proslavu, na kojoj je bio i Bill Gates.

25 milijuna dolara godišnje za održavanje

Jahta koju je Bezos preuzeo ove godine dugačka je 127 metara, a ima i 76 metara dugo potporno plovilo, na kojem se nalazi i helidrom. Može primiti 18 gostiju i zahtijeva posadu od čak 40 ljudi. Vrijedi pola milijarde dolara, a za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos će morati izdvajati oko 25 milijuna dolara.

Za ovu jahtu veže se i jedna kontroverza. Naime, brod se inicijalno gradio u Rotterdamu, a problem je nastao jer je bio previsok i zbog njega je zamalo bio dekonstruiran povijesni most Koningshaven. Koru ima jarbole koji sežu do 39 metara visine i da bi prošao kanalom, morao bi se rastaviti povijesni most, a građani Rotterdama zaprijetili su da će gađati brod jajima ako se to dogodi.

Potom je brod pod okriljem noći premješten u drugo brodogradilište u gradu, ali su jarbole tijekom premještanja uklonili. Brod je uspješno dovršen i, kako se može vidjeti, na testiranju je.

NAJNOVIJE