Bordel tražio muškog testera prostitutki, vlasnik nakon skandala tvrdi da to nije to, no otkriva ga ‘alat’ za testiranje na plakatu

“Zapošljavamo!!! “Tester djevojaka – prijavite se odmah” – stajalo je u oglasu ispisanom velikim slovima na plakatu na glavnoj raskrsnici jedne od najprometnijih prometnica u Grazu, gdje se i nalazi jedan poznati bordel koji se sada izazvao velike reakcije javnosti.

Austrijska ministrica za integraciju i obitelj Susanne Raab odmah je reagirala na plakat koji je reklamirao posao za “Mädchentester”, odnosno nekoga čiji bi posao bio +testiranje’ usluge prostitutki, piše Kroativ.at.

“Od čitanja ovoga mi se okreće stomak.”, rekla je Raab, te je plakat nazvala “nevjerovano odvratnim, mizoginim i nehumanim”.

“Pokazivanje žena i djevojaka kao robe koja se može ’testirati’ veliča nasilje i opasno je”, istaknula je austrijska ministrica, a njeno mišljenje dijele i mnogobrojni građani koji su svoj revolt iskazali na društvenim mrežama. Savjetnica za ravnopravnost žena u Grazu također je osudila oglas kao “duboko nehuman i odvratan”. Bila je iznenađena “kako se neko još danas usuđuje da lijepi seksističke postere”.

Vlasnik javne kuće, međutim, stoji iza svog postera odnosno oglasa. Objasnio je da njegove namjere s oglasom nisu ono što svi misle.

“To nema nikakve veze s provjerom seksualne podobnosti ili sposobnosti djevojaka, već se traži netko da ih priprema za psihički težak – vjerojatno ’najteži’ posao na svijetu. Siromaštvo, besperspektivnost ili bjekstvo iz inozemstva ne bi trebalo biti razlog za okretanje prostituciji”., rekao je voditelj kluba.

“Potreban nam je neko tko bi psihološki procijenio i pripremio seksualne radnice” rekao je vlasnik i dodao da se na oglas do sada javilo na stotine kandidata.

Gradonačelnica Graza Elke Kahr rekla je da je slučaj prijavila policiji, a plakat je od tada prefarban i već bi trebao biti uklonjen.

NAJNOVIJE