“Budite sebi najbolji prijatelj, jer ćete provesti cijeli život s tom osobom”

“Budite sami sebi najbolji prijatelj, jer ćete provesti cijeli život s tom osobom.”

Poruka: Ova izreka naglašava važnost samoprihvaćanja i samopouzdanja. Sugerira da trebamo razvijati pozitivan odnos prema sebi, jer ćemo provesti cijeli život sa sobom. To znači da trebamo brinuti o vlastitim potrebama, razumjeti sebe, biti suosjećajni prema vlastitim nedostacima i raditi na osobnom rastu i razvoju.

Tko je autor: Eleanor Roosevelt (rođena 11. listopada 1884. – preminula 7. studenog 1962.) bila je američka političarka, aktivistica za ljudska prava i diplomata. Najpoznatija je po svojoj ulozi prve dame Sjedinjenih Američkih Država tijekom četiri mandata njenog supruga, predsjednika Franklina D. Roosevelta, od 1933. do 1945. godine, što je najduži mandat jednog predsjednika u povijesti SAD-a.

Eleanor Roosevelt je bila iznimno aktivna prva dama i koristila je svoj položaj kako bi se zalagala za socijalne reforme, prava žena, građanska prava, i borila se protiv siromaštva i nejednakosti. Nakon smrti njenog supruga, postala je diplomatkinja i aktivistica u Ujedinjenim narodima (UN), gdje je igrala ključnu ulogu u stvaranju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

Eleanor Roosevelt ostavila je dubok i trajan utjecaj na američku i svjetsku povijest zbog svoje predanosti borbi za ljudska prava i socijalnu pravdu. Ona se često smatra jednom od najutjecajnijih žena 20. stoljeća.

NAJNOVIJE