Bujanec na sudu zbog Bujica Medije

Trgovački sud u Zagrebu za 23. listopada zakazao je ročište na kojem bi se trebalo odlučivati o zaključenju stečaja Bujica Medije, tvrtke voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca zbog nedostatnosti stečajne mase za pokriće troškova stečajnog postupka

Stečajna upraviteljica Ivana Brebrić u svibnju je zatražila obustavu i zaključenje stečaja Bujančeve tvrtke navodeći kako dužnik nema imovine iako se u prethodnom postupku isticala mogućnost da je dio od oko 150.000 kuna duga naplativ od osobe kojoj je Bujanec dao pozajmicu, piše Tportal

U njezinu prethodnom izvješću bilo je ponovljeno i da su na ročištu lani u srpnju ispitane utvrđene tražbine vjerovnika Bujice Medije koje su svrstane u prvi viši isplatni red u iznosu od gotovo 23.000 kuna i drugi viši isplatni red od oko 130.000 kuna

Kako stečajni dužnik ne raspolaže materijalnom imovinom koja bi bila unovčiva već isključivo financijskom u vidu pozajmice za koju je mogućnost naplate od dužnikovog dužnika, stečajni upravitelj je provjerio ima li dužnikov dužnik u svom vlasništvu nekretnina ili pokretnina, isticalo se u izvješću.

No, provjerom javnih upisnika, ustanovljeno je da Bujančev dužnik nije evidentiran kao vlasnik vozila ni kao nositelj prava na nekretninama, isticalo se u dopisu stečajne upraviteljice.

Stoga i zaključuje kako je ponovljen poziv, odnosno opomena nepoznatom ”dužnikovom dužniku” radi dospjelog neplaćenog dugovanja.

Stečaj nad Bujančevom tvrtkom bio je pokrenut lani, a na temelju prijedloga Fine u kojem se ističe da je Bujica media krajem rujna pretprošle godine imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu većem od 180.000 kuna.

Prema sudskom rješenju, Bujančeva tvrtka duguje Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a i Financijska agencija (Fina) potražuje 1.000 kuna.

Bujica Media j.d.o.o za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. sa samo deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama, navodi se u sudskom registru. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor istaknut je Velimir Bujanec.

NAJNOVIJE