Čehinja Piškova izabrana za novu Miss svijeta

AutorBeta

Studentica prava Kristna Piškova (23) iz Češke proglašena je novom miss svijeta na natjecanju koje je večeras održano u Mumbaju u Indiji.

Piškova je nadmašila konkurenciju od ukupno 111 “kolegica”, od kojih je 40 bilo u finalu međunarodnog natjecanja za najljepšu ženu svijeta u 2024. godini, prenosi Si-En-En (CNN).

U djelu natjecanja u kome kandidatkinje odgovaraju na pitanja o kojima se razgovaralo na posljednjem samitu G20, Piškova je upitana za mišljenje o zdravstvenoj zaštiti, a govorila je o uklanjanju stigme i stida oko menstruacije.

“Biti žena je dar. Menstruacija ne bi smjela biti tabu tema”, izjavila je misica čije su pratilje ove godine Jasmina Zejtun iz Libana, Aš Ejbrahams sa Trinidada i Tobaga i Lesego Čombo iz Bocvane.

Prošle godine natjecanje za Mis svijeta nije održano, a Piškova je krunu nasljedila od pobjednice iz 2022. godine Karoline Bjelavske iz Poljske.

Miss svijeta se smatra najstarijim međunarodnim izborom ljepotice, prvi put održanim u Velikoj Britaniji 1951. godine kao “natjecanje u bikiniju”.

AutorBeta

NAJNOVIJE