Čelnik parlamenta BiH žali jer Putin nema veći utjecaj u BiH

Čelnik Zastupničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović kazao je kako bi bilo poželjno da postoji veći utjecaj Rusije na zbivanja u njegovoj zemlji pravdajući to “kulturološkim potrebama” bosanskih Srba.

Radmanović koji je ranije bio član Predsjedništva BiH trenutačno je na dužnosti predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta BiH i smatra se za jednog od najlojalnijih suradnika aktualnog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, piše Hina.

Dodik je odbio na bilo koji način osuditi rusku invaziju na Ukrajinu, zagovarajući održavanje što bližih veza s Moskvom.

U intervjuu koji su u srijedu objavili mediji u RS, Radmanović je kazao kako u BiH treba biti više utjecaja Rusije, izrazivši žaljenje što u postojećim odnosima snaga to nije lako izvesti zbog rata u Ukrajini.

Kazao je kako se nada da će te suradnje ubuduće biti više, između ostalog, i zbog kulturološkog značaja Rusije u svijetu i činjenice da su Srbi kao konstitutivni narod u BiH emotivno vezani za Ruse.

Radmanović je ustvrdio kako ne postoji ruski maligni utjecaj u BiH, ocijenivši kako je to “obavještajno-politička floskula” te da nema naznaka tko bi bili nositelji ruskog utjecaja.

“Tvrdim i to se može dokazati da je najmanje od svih stranih utjecaja ovdje utjecaj Ruske Federacije”, kazao je Radmanović.

Dodao je kako se od veleposlanstava najutjecajnijih zapadnih država u BiH i delegacije EU “ne može živjeti”.

NAJNOVIJE