Četvero poginulih u Austriji, pao zrakoplov koji je poletio iz Zagreba

Državna policijska uprava Salzburga izvijestila je o strašnom incidentu u petak rano ujutro. Kako se navodi u priopćenju, sportski zrakoplov “Cirrus SR-20” srušio se u St. Andrä im Lungau u četvrtak oko 15.45 sati.

Prema informacijama austrijskih medija, maleni avion poletio je iz Zagreba oko dva sata ranije s četiri osobe. Salzburg je najavljen kao odredišna zračna luka. Vjeruje se da je svih četvero putnika preminulo na mjestu pada. Identitet putnika zasad je nepoznat, piše Kroativ.

Kako bi se razjasnio uzrok nesreće, državno odvjetništvo u Salzburgu naložilo je angažman vještaka za zrakoplovne nesreće koji je izašao na mjesto zrakoplovne nesreće. Prve vještačke mjere obavljene su na licu mjesta uz prisustvo sudskog vještaka.

Nadalje, naložena je zapljena olupine zrakoplova i obdukcija tijela. Olupinu su izvadili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi St. Andrä, Tamsweg i Ramingstein, kao i članovi gorske službe spašavanja Tamsweg, te su je prikladnim vozilom prevezli na mjesto održavanja ceste Mauterndorf na daljnju procjenu stručnjaka.

Uzrok pada je nepoznat i ne mogu se dati nikakve informacije u vezi s tim. Istragu je preuzeo Državni ured kriminalističke policije Salzburga. U olupini aviona bile su četiri osobe čiji identitet se tek treba utvrditi.

NAJNOVIJE