ČITAMO O PUTINOVOJ MEDIJSKOJ MAŠINERIJI Čović, Dodik i Izetbegović također imaju medije za jahanje

Zločinački put Vladimira Putina, vojna parada koja se odvija u toj zemlji, sustavno uništavanje zemlje, ponajprije Ukrajine, ali i sve jadnije Rusije ne bi bili mogući bez režimskih medija, koji ga prate i obmanjuju javnost.

Takvi su već godinama na djelu i u Bosni i Hercegovini, a zauzvrat dobivaju važne funkcije, poslove i sve ostale blagodati politike koju bi po zvanju trebali kritizirati.

U Hrvata prednjači Večernji list, čiji se djelatnici već godinama smjenjuju u upravnim i nadzornim odborima federalnih i državnih medija, a napreduju često na glasnogovorničke položaje u različite zavode, zadnje vrijeme i MUP-ove, zadržavajući pozicije u toj tiskovini, gdje se dovode u položaj da sami sebi daju izjave o pojedinim događajima. I dok lider HDZ-a BiH promašenu politiku servira čitateljstvu kroz Večernji list, i TV Herceg Bosne, mediji partnerskog mu SNSD-a također dospijevaju na crne liste.

Tako se uz Milorada Dodika na crnoj listi našla i Alternativna televizija, zbog povezanosti s njim, a nije to jedini medij koji lijepo i bez kritike prati vlast u RS-u.

I Bakir Izetbegović ima svoje medije za jahanje. Tako ćete u federalnim medijima, prvenstveno FTV-u vidjeti niz istraživačkih priloga o Čoviću i Dodiku, no nikada ne i o Izetbegoviću, čime ovi prvi gube kredibilitet, te se federalna oštrica okreće u korist Čoviću i Dodiku.

Treba podsjetiti da je prije nekoliko godina predsjednik Stranke demokratske akcije u sarajevskoj općini Novi Grad Huo Ćesir fizički napao fotografa portala „Žurnal”, Adija Kebu, na što je Izetbegović kazao da njegov stranački kolega nije izvršio atak na Kebu već na njegovu kameru. Dakle nije govno, nego se pas…

Velik dio ruskih medija čvrsto je pod kontrolom Kremlja, a državna televizija radi de facto kao glasnogovornik vlade. Kritično izvještavanje o ratu je kriminalizirano, objavili su mediji pišući o Putinu. Ništa bolje, nimalo bolje nije ni u Bosni i Hercegovini, čak štoviše mnogo je gore.

NAJNOVIJE