CRIKVENICA NA VRHU SVIJETA Nevjerojatan podvig na Kilimandžaru!

Proteklog vikenda, hrabri članovi Planinarskog Društva Strilež iz Crikvenice ostvarili su povijesni uspjeh osvajanjem vrha Kilimandžara, najvišeg samostojećeg uzvišenja na svijetu, koji se nalazi u Tanzaniji.

Među osvajačima vrha su četiri planinara, bračni par Mirjana Dražul Kraljić i Željko Kraljić iz Crikvenice te unuka Jelena Hrastina i njena baka Marina Nižić, stanovnice Jadranova. Hrvatska zastava s imenom Jadranova ponosno se vijorila na snježnom i maglovitom vrhu, simbolizirajući hrabrost, zajedništvo i ljubav prema planinarenju.

Ovo dostignuće postavlja nove visinske standarde za planinare iz Crikvenice, a zastava njihovog društva ponosno je lebdjela na najvišoj nadmorskoj visini ikada!

Kilimandžaro, visok 5895 metara nadmorske visine, ne samo da zadivljuje svojom impozantnom visinom već i izazovnom stazom uspona, čineći ga jednim od najcjenjenijih vrhova među zaljubljenicima u planinarenje. Društvo Strilež s ponosom je postavilo svoju zastavu na vrh Uhuru, najviši vrh Afrike, simbolizirajući njihovu iznimnu hrabrost i predanost.

Osvajanje Kilimandžara postalo je sinonim hrabrosti, predanosti i zajedništva za planinare iz Crikvenice, otvarajući novo poglavlje u njihovim planinarskim podvizima.

NAJNOVIJE