CRNA GORA TUGUJE Ipak, ovaj je čovjek dobio gromoglasan pljesak zbog poziva vlastima: “Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir”

Nakon komemorativne sjednice, koja je održana u Vladinom domu na Cetinju, Tiodor Radunović obratio se predstavnicima vlasti sa molbom da Cetinjanin, koji je pucao u Vuka Borilovića, bude oslobođen i da ga nadležni ne terete za bilo koje kazneno djelo, javlja Televizija Crne Gore.

Radunović je pozvao da se odgovornosti oslobodi čovjek koji je, kako je kazao, zaustavio krvavi pir na Cetinju.

“Da ta djeca koju taj čovjek ima, ne ostaju bez oca po drugi put, molim vas da se taj čovjek ne tereti”, kazao je Radunović i poručio da je to herojski čin.

Nakon njegovog kratkog obraćanja u sali su se čili aplauz i riječi podrške.

Više pogledajte OVDJE.

Ovom obraćanju prethodila je komemorativna sjednica povodom nezapamćene tragedije. Komemoracija je počela minutom šutnje za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cijela Crna Gora.

Gradonačelnik Prijestolnice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivnje u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti”, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

foto: obitelji ubijenih (RTV CG)

“Pamtit ćemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi”, naveo je Đurašković.

Komemoraciji su nazočili članovi obitelji tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade kao i predsjednik države Milo Đukanović.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ozlijeđeno.

NAJNOVIJE