ČUDESNI HRT platili 37.549 eura za film o Miši Kovaču i onda shvatili da u njemu nema Miše

Dok se šef javne televizije žali da ne dobivaju dovoljno novca iz proračuna, Telegram otkriva novu neshvatljivu priču o načinu na koji se tamo troši

Iako je autor naručenog dokumentarca ‘Legenda’ trebao isporučiti materijal još u lipnju prošle godine, on to nije učinio. Javna televizija svejedno nije raskinula ugovor niti je zatražila povrat novca. Autorovi odgovori za Telegram pritom zvuče prilično nestvarno.

Hrvatska radiotelevizija još je 2021. odlučila platiti 53.642 eura za dokumentarni serijal o Mate Miši Kovaču, Legenda, autora Ivana Živkovića. No, kako doznaje Telegram, Živković za taj serijal nije dogovorio suradnju s poznatim pjevačem niti je dobio prava da koristi njegovu glazbu. Kovača je pokušao kontaktirati tek nakon što su mu s HRT-a, upravo iz navedenih razloga, vratili dokumentarac na doradu.

Da situacija bude još apsurdnija, iako je rok za isporuku serijala istekao još lani 1. lipnja, HRT s autorom nije raskinuo ugovor. Štoviše, Živkoviću, odnosno njegovoj produkciji, do sada su isplatili 37.549 eura. Dakle, dvije trećine ugovorenog iznosa za djelo koje zapravo ne žele prihvatiti.

NAJNOVIJE