ČUDNO JE I DA SE MJEŠTANI NE ČUDE Ubio badžu, suprugu i supruginu sestru, pa sebe

Policija je identificirala tijela četvero mrtvih u Weilheimu, gradu udaljenom manje od sat vremena od Münchena. Riječ je o sestrama blizankama (57) i njihovim supružnicima (59,60).

Prema dosadašnjim saznanjima policije, 59-godišnjak je u petak usmrtio žene (obje 57), a potom i 60-godišnjaka. Osumnjičenik si je tada navodno oduzeo život, javljaju njemački mediji.

Zbog zaštite privatnosti istražitelji ne žele otkriti točan odnos poginulih. Kažu samo da su bili u srodstvu. Policajci nisu otkrili tko gdje živi s kim.

U subotu je prvo bio nepoznat motiv počinitelja.

“To je trenutačno predmet kriminalističke istrage”, rekao je glasnogovornik policije Alexander Huber.

No čak i ako policija eventualno bude imala nešto opipljivo o tome, malo je vjerojatno da će javnost o tome saznati puno više.

“U konačnici smo priopćili samo kako je to rodbinski odnos”, objašnjava Huber.

Prema saznanjima istražitelja, sestre su umrle od “teških ozljeda” u kući navodnog počinitelja.

“Žene nisu imale rane od vatrenog oružja, a ne znamo ništa niti o mogućim ubodima. Obdukcijom će se utvrditi točan uzrok smrti. To je planirano za ponedjeljak”, rekao je Huber.

Osumnjičeni je navodno ubio svog badžu, oko kilometar od mjesta gdje su žene pronađene. Svjedok je otkrio 60-godišnjaka beživotnog u vrtu stambene zgrade u središtu Weilheima i obavijestio policiju i hitnu pomoć. Kako je priopćila policija, mjere reanimacije bile su bezuspješne. Huber je rekao da njegovo tijelo ima prostrjelnu ranu.

Reakcije nekih stanovnika začuđuju a čini se kako i nisu toliko šokirani ubojstvima. Na pitanja novinara o tri mjesta zločina, četvero mrtvih i jedno pitanje: što natjera muškarca da ubije svoju ženu, njezinu sestru blizanku i njezina muža u mirnom Weilheimu, jugozapadno od Münchena?, neki stanovnici su mirno odgovarali.

“Nisam još ništa čula o tome. To me čudi, jer imamo puno starijih mušterija, jako je obiteljsko okruženje, ovdje se obično o svemu razgovara. Mislim da naši kupci ne znaju ništa o tome”, rekla je prodavačica u trgovini organskim namirnicama u središtu grada.

“Toliko se toga događa u svijetu, što su četiri smrti?”, rekao je konobar u kafiću.

NAJNOVIJE