DANAS OVAKO, SUTRA ONAKO Dok je Dodik bio oporba i brinuo o BiH

Nakon sastanka održanom na današnji dan 2003. Milorad Dodik, Zlatko Lagumdžija i Krešimir Zubak zatražili su izvanredne izbore.

Prethodno su Zlatko Lagumdžija iz Socijaldemokratske partije (SDP), Milorad Dodik iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Krešimir Zubak iz Nove Hrvatske inicijative (NHI) te Petar Đokić u ime Socijalističke partije Republike Srpske (SPRS) potpisali dokument naziva “Platforma za programsku suradnju”.

Kako je tada pojasnio Milorad Dodik, četiri stranke suglasne su da je BiH suočena s općom krizom te da joj prijeti politički, gospodarski, socijalni i moralni kolaps.

“Postojeća vlast u BiH nije u stanju rješavati nagomilane probleme i to za nju mora raditi međunarodna zajednica”, kazao je 2003. vođa SNSD-a, tada kobajagi zabrinut za BiH koju danas rastura.

Zlatko Lagumdžija je novi politički blok ocijenio važnim korakom k normalizaciji političkog života u BiH. Kazao je kako se time počinje stvarati blok “lijevog centra” koji će biti učinkovita protuteža desničarskoj koaliciji što je trenutačno na vlasti.
Lijevi centar, barem Dodik, završio je krajnje desno u svom korpusu.

NAJNOVIJE