DOBRO JUTRO BiH Dizel na pragu 4 marke, ali šuti dobro je, samo nek’ ne puca

Cijene energenata u BiH idu u nebo. U nekim gradovima u Federaciji litar dizela primakao se cijeni od 4 marke, što bi bilo dvostruko više nego unazad par godina.

U Čitluku je jutros najjeftiniji dizel 3.56 maraka, a benzin 3.36 maraka, u Čapljini je najjeftiniji dizel 3.36 maraka, benzin 3.31.

Na ostalim benzinskim crpkama je skuplje. U Mostaru se najjeftiniji dizel 3.42 marku, benzin 3.26 maraka. U Prozor-Rami cijena dizela – najniža je u Prozoru 3.41 marku, a najjeftiniji benzin također u Prozoru 3.31 marku.

U Ljubuškom se dizel može nabaviti p cijeni od 3.26 maraka, a benzin po 3.06 maraka(oboje Zvirići), što je najniža cijena u Hercegovini. U

Grudama dizela nema ispod 3.41 marku, a benzina ispod 3.31 marku. U Širokom je najjeftiniji dizel 3.46 maraka, a najjeftiniji benzin 3.31 marku.

Država na svaki litar goriva uzima više od marke, tako da su proračuni sve puniji, a narod sve siromašniji. Dok u susjednim zemljama vlade donose cijele pakete mjera, u BiH imamo kromanjonske izjave političara u stilu mogli bi smanjiti cijene kruha, ali neće zbog bogatih, a nikakvih pomaka niti pomoći građanima u novonastaloj inflaciji nema.

Zanimljiva je i inertnost naroda, koji šuti i trpi i nema akcije ni reakcije. Čini se da se vodimo logikom “samo nek’ ne puca”

NAJNOVIJE