Dodik bi šamarao Biseru Turković, i to ne jednom, nego nakon svake rečenice

Veleposlanstvo SAD osudillo je Dodikovu izjavu uz opasku da je nasilje nad ženama neprikladno

Dodik je, komentirajući izjavu Turković da je dodjela ordena Putinu “šamar cijelom svijetu”, rekao da joj je ‘svaka za šamara.’

Iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovine su se oglasili na Twitteru gdje su žestoko kritizirali predsjednika RS Milorada Dodika.

Dodik je jučer rekao kako je “svaka izjava ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković za šamara. Milorad Dodik jednog dana kaže da želi “mirnu, poštovanu RS”, a sljedećeg sugrerira da je ispravan odgovor na političko neslaganje s ministricom vanjskih poslova BiH da je ošamari.

Njegovo spominjanje nasilja nad ženama bilo je neprikladno i mizogino. Loše se odražava na RS to što se njen predsjednik oslanja na ovu vrstu nepristojnog ponašanja kako bi argumentirao i odgovorio kritičarima, poručili su iz Veleposlanstva SAD.

Komentirajući izjavu Turković da je dodjela ordena Putinu “šamar cijelom svijetu”, Dodik je podsjetio da kod Srba ima izreka, koja kao da je nastala zbog nje, a koja kaže: “Svaka joj je za šamara”.

NAJNOVIJE