DODIK KOD PUTINA “Rusija ne napušta prijatelje”

Nakon što se u Saint Petersburgu sastao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se na svom Twitteru profilu o ovom susretu. Dodik je naveo da se nastavljaju svi projekti koji su dogovoreni s Rusijom.

Rusija ne napušta svoje prijatelje i u to sam se ponovo uvjerio nakon razgovora s predsjednikom Putinom u St. Petersburgu. Svi naši projekti koji su ranije dogovoreni se nastavljaju, a cijene plina ostaju iste do kraja godine, od čega će najviše koristi imati ljudi u Srpskoj i u FBiH, napisao je Dodik.

Dodik je naglasio da Rusija ostaje bitan čimbenik odlučivanja u Vijeću sigurnosti UN-a.

Naš prijedlog njima je da podrže nastavak Misije ALTEA. Naglasio sam da dolazak njemačkih vojnika neće podržati i da to vide kao pokušaj da se silom nameću politička rješenja. Ponovo sam obavijestio predsjednika Putina da onaj koji se predstavlja kao visoki predstavnik nema mandat, tvrdi Dodik.

Dodik je naveo kako u rujnu s Putinom ima novi sastanak da bi vidjeli kako teku dogovoreni projekti. Izgradnja plinovoda i dvije plinske elektrane su prioritet i nećemo dozvoliti nikakve blokade. Nastavljamo dobru saradnju Srpske i St, Petersburga. U planu je organizacija zajedničkog foruma, a naše dobre veze jačamo i u obrazovanju, slanjem naših najboljih maturanata u St. Petersburg. Veliko hvala Aleksandru Beglovu i na pomoći liječnika iz Sankt Peterburga UKC-u, napisao je Dodik.

NAJNOVIJE