Dojava o bombama na sudovima u Zagrebu i Splitu. Prijete i Vladi?

Bomba je na sudu, pisalo je u mailu koji je jutros stigao na Vrhovni sud RH. Dojava o bombi stigla je i na još sudova u Zagrebu, ali i na sud u Splitu.

Odmah po dojavi evakuirani su zaposlenici sudova. Kako su potvrdili iz Policijske uprave zagrebačke, dobili su dojave o bombi na više sudova na području policijske uprave. Postupanje je u tijeku, a okolnosti se utvrđuju, rekli su za N1 Hrvatske.

Evakuirani zaposlenici

Zaposlenici splitskog Općinskog i Županijskog suda, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva te zemljišnika, njih nekoliko stotina, evakuirano je iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi.

Tu je informaciju Hini potvrdio glasnogovornik Županijskog suda sudac Dinko Mešin koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mail u 9.24 sata. Navodno je pisalo “Rušit će se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena”.

“U mail dojavi nije specificirano gdje je bomba točno postavljena pa se pretpostavlja da je mail poslan na više adresa. Za sada smo takav mail primili mi i Općinski sud. Policija je brzo stigla na mjesto događaja i trenutno se oko tristotinjak djelatnica Županijskog suda, dvaju odvjetništava i zemljišnika nalaze van zgrade dok se prostor ne pregleda”, rekao je Mešin.

Na terenu je policija sa psima i trenutno je u tijeku pregled zgrada.

U porukama prijete i Vladi

“U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zagradu. Ne treba nam smrt. Cilj – Uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja”, stoji u poruci koju potpisuje Resistance, prenosi Dubrovački vjesnik.

NAJNOVIJE