DOK MINISTRI U REGIJI SPUŠTAJU, NAMA GA NAŠI DIŽU “Cijena struje bi trebala ići prema gore”

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je u utorak u Sarajevu da ne očekuje dalje povećanje cijena plina u Federaciji Bosne i Hercegovine i da je poskupljenje električne energije moguće, iako zasad nije primljen službeni zahtjev za korekciju cijena.

“Što se tiče električne energije, Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZHB još uvijek nisu poslale službeni zahtjev za eventualnu korekciju cijene električne energije. Znamo da je procedura i da suglasnost na određivanje te cijene daje Regulatorna komisija za električnu energiju u FBiH – FERK”, izjavio je Džindić, prenosi Anadolija.

Istaknuo je da je procedura za donošenje odluke oko 60 dana i da nema informaciju hoće li elektroprivrede eventualno podnijeti određeni zahtjev za korekciju cijene.

“Što se tiče Elektroprivrede BiH, kalkulacije već govore da bi ta cijena trebala ići prema gore. Naravno, tu su i odgovorne osobe, upravni i nadzorni odbori, skupštine i drugi da eventualno takav zahtjev proslijede FERK-u. Još uvijek nisu, ako budu, sagledat ćemo sve mogućnosti i eventualno reagirati ili odobriti takav potez. Vidjet ćemo. Pratimo stanje. Nadam se da će u 2023. doći do stabilizacije električne energije i na globalnom i europskom tržištu tako da spram tog poremećaja ćemo morati i mi reagirati”, rekao je Džindić.

NAJNOVIJE