Novak Đoković oduševljen mladim Hrvatom ‘Napravit će velike stvari‘

Dino Prižmić pružio je sjajan otpor Novaku Đokoviću, ali najbolji tenisač svijeta na kraju je nakon četiri sata borbe slavio s 3:1 u setovima (6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4) i tako u nedjelju izborio 2. kolo Australian Opena.

Odmah po završetku meča, Novak je pokazao koliko je oduševljen igrom mladog Hrvata.

“Zaslužio je svaki aplauz, sjajan je igrač. Jako zreo za svoju dob. Držao se na terenu jako dobro. Moglo je sve ovo otići i na njegovu stranu. Natjerao me da puno trčim danas što nisam planirao. Imam samo komplimente za njega. Sviđa mi se način na koji koristi svaki kutak terena. Brani se iznimno dobro. Ovo je bio izniman meč za nekog tko ima 18 godina i svakako (u budućnosti) želim biti u njegovom kutu jer će sigurno napraviti velike stvari u karijeri”, rekao je Đoković.

Na pitanje kako je vidio sebe na terenu danas nasmijao je publiku.

“Ja imam duplo više godina od njega. Stvarno se trudim uživati, ali sam se danas mučio u puno trenutaka, ali to je zato što je on jako dobro igrao. Imao sam i dobre trenutke, ali i one u kojima sam mogao odigrati agresivnije. Nisam igrao ovdje godinu dana i nadam se da će ovaj meč bit dobra škola za naredni turnir”, zaključio je svjetski broj jedan odmah nakon meča.

NAJNOVIJE