Đokovićeva djeca na posebnom režimu ishrane, mesa tu uopće nema

Dobro je poznato da su najbolji teniser svijeta Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković zagovornici zdrave ishrane, a svoje navike prenose i na djecu, ističući da im prija i da su nikad zdravija.

Tako je Jelena jednom prilikom otkrila kakav doručak veoma često sprema sinu Stefanu, ali i sebi, a riječ je o mješavini sjemenki sa kokosovim mlijekom.

“Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvijek isto: chia sjemenke, konoplja, maka sjemenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanilija i zob plus kokosovo mlijeko. Sutra ću samo dodati svježe voće i svježe cijeđen voćni sok uz ovo”, napisala je Jelena pored slike doručka, koji se zapravo sprema noć prije. Preko svih ovih suhih namirnica nalije se kokosovo mlijeko, pokrije se i ostavi se da odstoji do jutra.

Jelena je jednom prilikom istaknula da su i Stefan i Tara sada samo na biljnoj ishrani.

“Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema sa njezinim zdravljem. Djeca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krumpire kao ludi i krastavce i mrkve. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka djeca su geniji i odmah sve jedu, moja djeca ne jedu još zelene salate, ali ne paničarim, jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuhamo, jedu kuhani krompir ili pire”, objasnila je Jelena jednom prilikom, prenosi Pink.rs.

NAJNOVIJE