Doktorica odlučila jesti borovnice svaki dan, evo što se dalje događalo

Doktorica Patricia Varacallo odlučila je svakoga dana jesti borovnice. Liječnica opće prakse, koja je stekla certifikat za savjetovanje o prehrani i prevenciji dijabetesa, odlučila je jesti borovnice tjedan dana uzastopce, a na kraju tog razdoblja za The Healthy je otkrila blagodati toga voća.

Borovnice nisu samo ukusne već su i iznimno zdrave. Bogate antioksidansima, vitaminima i vlaknima, borovnice su moćan saveznik vašega srca, tijela i kože. Šalica dnevno ovog voća može smanjiti rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i regulirati težinu. Stručnjaci preporučuju svježe, sirove i organske borovnice za maksimalne prednosti.

Eksperimentirajući s njima tjedan dana, doktorica Patricia Varacallo osjetila je pozitivne promjene u energiji, koži i probavi. Tijekom tog perioda jela je organske borovnice, stavljajući ih u razna jela. Također, jela je preporučenu dozu pune šalice borovnica dnevno.

“Do kraja tjedna osjećala sam suptilno, ali neosporno poboljšanje svog zdravstvenog stanja. Ne sjećam se kada sam imala stabilniju razinu energije. Još ugodnije iznenađenje bilo je svježa i sjajna koža. Moja probava? Dobra kao i obično”, kaže doktorica za The Healthy.

Ipak, istaknula je da u poboljšanju općeg zdravlja bitnu ulogu nisu igrale samo borovnice već i povećana pažnja prema zdravim navikama općenito. Bez obzira na to, borovnice zaslužuju svoje mjesto u svakodnevnoj rutini svih nas, zaključuje Varacallo.

NAJNOVIJE