DOŽIVOTNI ZATVOR Srećko S. iz BiH u Njemačkoj osuđen zbog ubojstva supruge

Državljanin Bosne i Hercegovine, 64-godišnji Srecko S., osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva svoje supruge prije devet godina. Srecko S. ubio je svoju suprugu, majku petoro djece, “potaknut ljubomorom”, piše Merkur.de.

Tijekom trajanja braka, suočila se s nasiljem, fizičkim i psihičkim zlostavljanjem, te ga je već jednom napustila 2011. godine, ali mu se kasnije vratila. “Ona je 2015. godine odlučila da ga ponovo napusti, što je i učinila. Sa najstarijom kćerkom otišla je kod majke u Augsburg”, izjavio je Laurent Lafleur, glasnogovornik suda.

Sud je zaključio da je žrtva odlučila otići i preseliti se s najstarijom kćeri, na što je optuženi reagirao ubojstvom. Prema optužbi, Srecko S. nije mogao prihvatiti želju svoje supruge da se raziđu te je odlučio izvršiti zločin.

Prema zaključku sudskog vijeća, kojim je predsjedavala Elizabet Ehrl, optuženi ubio svoju suprugu u njihovom zajedničkom stanu 2015. godine. Sud je odbacio tvrdnje optuženog da je riječ o nesreći.

Iako je prvotno oslobođen optužbi za ubojstvo zbog nedostatka dokaza, javno tužiteljstvo je naknadno steklo nove spoznaje. Savezni sud pravde (BGH) u Karlsruheu poništio je oslobađajuću presudu, što je rezultiralo ponovnim suđenjem optuženiku.

Prema izvještaju s portala “Merkur.de”, Srećko je ispalio metak u glavu svojoj žrtvi, nakon čega je pokušao iscijeliti njezino samoubojstvo stavljajući šaržer u njezinu ruku.

Presuda je izazvala šok u javnosti, a stručnjaci tvrde da će ovaj slučaj sigurno izazvati dodatne rasprave o pravdi i sustavu pravosuđa.

NAJNOVIJE