DRAGAN ČOVIĆ “Hag Hanuka Sameah”

Predsjednik dr. Dragan Čović uputio čestitku predsjedniku i svim pripradnicima židovske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom blagdana Hanuke

Istu prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Finci! Dopustite mi, kao dopredsjedatelj Doma naroda Paramentarne skupštine BiH, u svoje osobno te u ime svega hrvatskoga naroda u BiH, čestitati Vama i svim pripadnicima Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini, blagdan slobode i svjetlosti, Hanuku. Kako je Hanuka simbol pobjede svjetla nad tamom, nade i vjere u bolje danas i u sretno sutra, neka nam njeno značenje bude putokaz u ovom izazovnom vremenu da samo kroz zajedništvo, istinskom i nesebičnom predanošću možemo ostvariti cilj dobrobiti i napretka svih naroda naše domovine koji stoljećima, kao pleter, žive zajedno na ovim prostorima. Želim da ovaj osmodnevni blagdan posvećenja u Vaše domove donese mir, radost, obilje zdravlja i blagostanja koje ćete podijeliti s Vašim najmilijima.
Sretna Hanuka. Hag Hanuka Sameah!, zaključuje se u čestitici koju potpisuje Dragan Čović.

Hanuku je čestitao i Zrinjski, kojemu je sponzor Aluminij Industries. Premda uvažavanje i čestitanje svih vjerskih blagdana nije na odmet i može biti samo plus, dojam je da se čestitke pojačavaju sukladno financijskim i drugim tijekovima.

NAJNOVIJE