DRAMA U SRBIJI Izvadili djevojci (22) tumor od 25 kg, bila je na početku sepse

Beogradski liječnici izveli su izuzetno zahtjevan zahvat izvlačenja tumora od 25 kg iz 22-godišnje pacijentice. Operacija je obavljena hitno, budući da je pacijentica imala ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući tumor koji je zahvatio trbušnu šupljinu, početak sepse te infekciju koronavirusom.

Ravnatelj beogradske Klinike za ginekologiju u Višegradskoj, prof. dr. Aleksandar Stefanović i anesteziolog dr. Žana Ivković istaknuli su izuzetno teško zdravstveno stanje pacijentice te veliki tim liječnika koji je bio angažiran u operaciji. Tumor je bio prečnika većeg od metra, pritiskao je organe poput bubrega, jetre i mjehura.

“Srećemo se sa takvim tumorima, ali ne baš često. Zazvonio mi je telefon, bio je načelnik odjeljenja u Sremskoj Mitrovici, koji je bio pomalo uplašen zbog takvog stanja pacijentkinje. Naravno da smo prihvatili takvu ženu, jer ako mi ne riješimo slučaj, on neće biti riješen. Sa kirurškog aspekta, veliki tim je sudjelovao u ovoj operaciji. Mi smo ginekolozi koji se bave kirurgijom. Tu je cijeli jedan tim iza svega toga”, kazala je dr. Aleksandar Stefanović za Blic.

Potrebno je puno vremena da takav tumor naraste, a na pitanje kako nije primijetila promjene u trbuhu, pacijentica je odgovorila da je osjećala samo da ima nešto “tvrdo” u trbuhu.

Nakon operacije, pacijentica se uspješno oporavlja, a liječnici su posebno vodili računa da joj ostanu sačuvani reproduktivni organi. Pacijentica je izrazila zahvalnost timu liječnika koji su joj spasili život.

NAJNOVIJE