DRŽAVA NA NOGAMA Serijski ubojica želi vjenčanje

Boris Johnson ostao je ‘mučan i zgrožen’ zahtjevom Levija Bellfielda za zatvorsko vjenčanje.

Serijski ubojica zatražio je dopuštenje da se oženi nakon što je kleknuo na jedno koljeno i zaprosio posjetiteljicu pred šokiranim zatvorskim upraviteljima u HMP Franklandu u okrugu Durham, piše Daily Mail.

Vijest o njegovoj nadolazećoj svadbi izazvala je negodovanje premijera Johnsona, visokih političara i aktivista – jer je ministrica zatvora Victoria Atkins danas obećala da će učiniti ‘sve što je u njezinoj moći’ kako bi spriječila Bellfielda da se vjenča iza rešetaka.

Glasnogovornik premijera je rekao: ‘Kao i u ostatku zemlje, premijer je bolestan i zaprepašten ovim i njegove misli su s obiteljima i voljenima njegovih žrtava. Oni su mu na prvom mjestu nakon ove teške i bez sumnje uznemirujuće vijesti“.

Bellfield, 53, trenutno služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva 13-godišnje učenice Milly Dowler.

Također je osuđen za ubojstvo Marshe McDonnell, 19, Amélie Delagrange, 22, i pokušaj ubojstva Kate Sheedy, i nikada neće biti razmatran za uvjetni otpust.

Bellfield je podnio zahtjev za dopuštenje da se oženi ženom dok služi dva doživotna naloga za ubojstvo Marshe McDonnell, Amelie Delagrange i Milly Dowler

Dowler je uhvaćena s ulice dok je bila na putu iz škole do svoje kuće u Walton-on-Thamesu, Surrey, u ožujku 2002.

Marsha McDonnell, 19, bila je u kinu s prijateljima i bila je u noćnom autobusu kada je napadnuta čekićem.

Tijelo Amelie Delagrange, 22 pronađeno je s teškom ozljedom glave na Twickenham Greenu u jugozapadnom Londonu.  Ministrica zatvora Victoria Atkins okarakterizirala je predloženu svadbu ‘apsolutno užasnom’. ‘Ovaj čovjek je zlo, zlo čudovište koje je za sobom ostavilo trag očaja i tuge’, kazala je. Naredila hitnu reviziju djelovanja Zakona o ljudskim pravima kako bi se vidjelo može li vlada spriječiti održavanje vjenčanja.

NAJNOVIJE