DVA PACIJENTA umrla u čekaonici hitne. Bolnica: ‘To uopće nije rijetkost’

Iz bolnice su odgovorili kako smrt na hitnom prijemu nije rijekost jer im često dolaze teško oboljeli pacijenti. Dodaju i kako je od početka godine u njihovom središnjem hitnom prijemu preminulo 26 bolesnika, pišu 24sata.

Na zagrebačkom Svetom Duhu dvoje pacijenata preminulo je u čekaonici Hitnog prijema, piše Zagreb.info. Prvi pacijent preminuo je u noći na 21. veljače, a tijelo je, kako piše Zagreb.info, zatekla njegova obitelj koja mu je došla u posjetu ujutro. Nekoliko dana kasnije pacijent je dopremljen iz doma umirovljenika kako bi mu zamijenili kateter. Nakon zamjene čekao je da ga vrate u dom. Kad je sanitet došao po njega, bio je mrtav. Obitelj jednog od preminulih angažirala je odvjetnika.

Iz bolnice su za Zagreb.info odgovorili kako smrt na hitnom prijemu nije rijekost jer im često dolaze teško oboljeli pacijenti. Dodaju i kako je od početka godine u njihovom središnjem hitnom prijemu preminulo 26 bolesnika.

O prvom slučaju pacijenta koji je preminuo 21. veljače kažu kako je bio stabilnog općeg stanja i da nije zahtijevao kontinuirani nadzor uređaja, ali je bio pod nadzorom dežurnih sestara i liječnika. Za drugog pacijenta koji je nakon zamjene katetra čekao na prijevo natraga u dom rekli su kako je bio visoke životne dobi s brojnim pridruženim bolestima.

NAJNOVIJE