Dvogodišnji dječak preminuo od gladi pokraj tijela oca, socijalne službe zakazale, obitelj u šoku

Bronson Battersby, pronađen je skupljen uz tijelo oca Kennetha 14 dana nakon što su ih zadnji put vidjeli. Bronsonova mama Sarah rekla je: “Moramo se moći osloniti na socijalne radnike da čuvaju našu djecu.”

Par je posljednji put viđen živ 26. prosinca prije nego što je Kenneth preminuo od srčanog udara uskoro nakon toga.

Bronson je ostao u mraku bez hrane ili vode – ne mogavši dobiti pomoć. Socijalni radnici su posjetile iznajmljeni stan 2. siječnja i ponovno dva dana kasnije, no nisu dobili odgovor. Kontaktirali su policiju, ali iz nepoznatog razloga, prošlo je još pet dana prije nego što su tijela Bronsona i Kennetha pronađena 9. siječnja.

Kenneth, koji nije imao posao, suočavao se s postojećim srčanim problemima, a u posljednjim mjesecima je razvio ozbiljnu žuticu. Zbog toga su socijalne službe klasificirale Bronsona kao iznimno ranjiv slučaj, što je rezultiralo tjednim posjetama.

Preliminarni testovi su pokazali da je Bronson umro od dehidracije i gladi. Jučer je mama Sarah Piesse, 43, suzdržavala suze dok je rekla The Sunu: “Da su socijalne usluge obavile svoj posao, Bronson bi još uvijek bio živ. Ali nisu ništa učinili. Ne mogu vjerovati. Ne smiju im dopustiti da prođu nekažnjeno. Moramo se moći osloniti na socijalne radnike da čuvaju našu djecu.”

Sarah je posljednji put vidjela Bronsona prije Božića nakon svađe s bivšim suprugom. Bronson je zadnji put viđen kako maše susjedu koji je posjetio dječaka i njegovog oca na dan Božića.

Socijalna radnica je dolazila dva puta na rutinski pregled

“Kucala je na vrata 2. siječnja, ali otišla kad nije bilo odgovora. Pitala je na drugim adresama i nazvala policiju. Ztaim je posjetila obitelj 4. siječnja i kad opet nije bilo odgovora, ponovno je kontaktirala policiju.

Naposljetku je dogovorila ključ od stanodavca i otkrila je strašno otkriće. Policija i liječnici su stigli na mjesto događaja, ali su ih proglasili mrtvima.

Socijalna radnica nije suspendirana, iako se pretpostavlja da je dobrovoljno uzela slobodno vrijeme.

“Socijalne službe su iznevjerile tog dječaka. Možda bi sada još bio živ da su dobro obavili svoj posao .Kako socijalni radnik može olako shvatiti ovu situaciju. Znali su da Kenny nije dobro. Znali da postoji šansa da Bronson ostane sam. I onda ovako olako odu nakon što nito bne otvara vrata”, ogorčeni su roditelji. 

NAJNOVIJE